Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

Nieuwe generatie rouwzorgers

4 juni 2024 0

Afgelopen vrijdag vierden we met trots de afsluiting van de 7-daagse training RouwZorg, een intensief traject dat onze deelnemers transformeerde tot gecertificeerde en deskundige rouwzorgers.

De afsluitende ceremonie markeerde een belangrijke mijlpaal voor deze fantastische groep individuen die nu klaarstaan om hun gemeenschap te ondersteunen in tijden van verlies en rouw. Gefeliciteerd aan alle geslaagden!

Persoonlijke Reflectie

Een van de hoogtepunten van de afsluiting was de laatste presentatieopdracht, waarin de deelnemers reflecteerden op wat de training hen zowel persoonlijk als professioneel had gebracht. Deze opdracht bood ruimte voor creatieve expressie en liet zien hoe iedereen snel gegroeid was door hun eigen ervaringen te combineren met de aangeleerde theorie. De verschillende werkvormen die tijdens de training werden geleerd, worden nu al toegepast in troostgesprekken, waarbij de deelnemers ook hun eigen rouwprocessen onder ogen zien en anderen helpen hetzelfde te doen.

Het belang van rouwzorg in de samenleving

Het is ontroerend om te zien hoe essentieel en waardevol deze rouwzorgers zijn voor onze maatschappij. In een wereld waar rouw op de werkvloer en in persoonlijke sferen vaak wordt genegeerd omdat we moeten ‘doorgaan’ en ‘genieten van het leven’ na een groot verlies, is de rol van rouwzorgers cruciaal. Ze bieden een luisterend oor en begrip in een tijd waarin eenzaamheid vaak een groot deel uitmaakt van het rouwproces, of het nu gaat om verlies van een baan, een scheiding, verlies van gezondheid of het verlies van een dierbare.

Een nieuw platform voor rouwprofessionals

De samenwerking met We Are Dearly biedt een prachtig platform voor rouwprofessionals, waarin ze zich gesteund voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Dit netwerk van betrokken en deskundige rouwzorgers is van onschatbare waarde voor onze maatschappij, waar de noodzaak voor begeleiding bij rouwprocessen steeds duidelijker wordt.

Toekomstige trainingen en bijscholing

Voor degenen die ook een verschil willen maken als leidinggevende, HR-manager, vrijwilliger of simpelweg vanuit persoonlijke motivatie, begint op 7 oktober 2024 de volgende 7-daagse training RouwZorg. Daarnaast zijn er bijscholingsmogelijkheden van 2 dagen op 8/9 juli en 23/24 september 2024 voor degenen die de training al hebben gevolgd. Meld je aan via de onderstaande links en word onderdeel van deze betekenisvolle beweging.

Aanmelden voor de 7-daagse training RouwZorg

Bijscholing voor bestaande rouwzorgers

Een toekomstperspectief vol betekenis

Het is hartverwarmend om te zien hoe deze nieuwe lichting rouwzorgers klaar is om hun vaardigheden en kennis in te zetten voor de gemeenschap. Hun betrokkenheid, groei en inzet vormen een lichtpunt in een wereld die vaak worstelt met rouw en verlies. Wij voelen ons rijk met deze nieuwe groep rouwzorgers en kijken uit naar de positieve impact die zij zullen hebben.

Zien we jou ook bij de volgende training? Samen maken we een verschil!

rouwzorg001.jpg


LAAT EEN BERICHT ACHTER

Het opgegeven E-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden *
KvK nummer: 32149211
Btw-identificatienummer: NL820582268B01
IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
BIC: RABONL2UONZE SOCIALS


Facebook

@steunbijverlies


Instagram

#rouwzorgCONTACT


033 461 68 86


Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


© 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment