Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

Hulp en advies, bij Rouw en Verlies

Rouw kan gaan om het verlies van ouders, partner of het verlies van je baan, huisdier, relatie of je gezondheid. Rouw hoort bij het leven. Rouw is een proces waarbij je gevoelens ervaart van verdriet, boosheid, verwarring, angst of misschien wel van gevoelsloosheid. Rouw is ook een proces van heroriëntatie op het leven.

Rouw is het antwoord op een betekenisvol verlies.

Het kan gaan om een heroriëntatie op taken, rollen, relaties en zelfs op de zin van het leven. Als er geen ruimte is voor rouw, dan kan dat leiden tot uitval op school, verzuim op het werk of het uit de weg gaan van contacten. Depressie, stress, slapeloosheid, concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van niet genomen rouw.

Een leeg huis en lege agenda


Ik heb hulp gezocht. Dat heeft mij enorm geholpen in wat ik wel en niet wil in mijn sociale contacten, in de activiteiten waar ik mij op wil gaan richten en, misschien wel het belangrijkste, de wijze waarop ik betekenis wil geven aan mijn leven.


Herkenbaar?
Ik heb mijzelf terug gevonden


Ik ben met tussenposen thuis en op het werk geweest. Drie maanden geleden, heb ik hulp gezocht bij Rouwzorg.nl en dat heeft mij erg geholpen. Ik heb mijzelf teruggevonden en voel mij milder naar mijn vader die onlangs is overleden.


Herkenbaar?
Ik zat met onverwerkt verdriet


Vier maanden geleden heb ik hulp gezocht. Onder mijn boosheid, zo heb ik ervaren, zat onverwerkt verdriet. In een paar sessies bij Rouwzorg.nl heb ik dat toegelaten en doorgewerkt. Dat heeft mij enorm goed geholpen.


Herkenbaar?
Hulpzoeken gaat zo moeizaam


Ik voelde mij zo eenzaam. De huisarts verwees mij door naar de psycholoog, maar hoe kan die mij helpen? Ik zocht  contact met Rouwzorg.nl en die luisterde zonder gelijk te oordelen, dat heeft mij echt geholpen om weer op eigen benen te staan.


Herkenbaar?

Verlies vormt je en geeft je een nieuwe identiteit.

Het leven verandert niet, wel hoe je er mee omgaat!

Wat je verloren hebt, komt niet meer terug. Hoe graag je dat ook zou willen. Wel kun je je verlies leren dragen en je welzijn herstellen. Dat vraagt om het toelaten van het verlies met alle pijnlijke rouwgevoelens en om het accepteren van het verlies. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je kunt je ook heroriënteren op wat je graag wilt in je werk, in de relaties die je hebt en zelfs op de zin van je leven. In onze begeleiding geven wij je troost bij het doorvoelen van je rouw. Daarnaast helpen wij jou door handvaten aan te reiken bij het zoeken naar herstel van je welzijn. Door onze ervaring sluiten wij met een half woord aan bij jouw wereld van rouw. Wij helpen je om door deze moeilijke en verwarrende tijd heen te komen.

Wat is Rouw- en Verliesbegeleiding

Wij beginnen met een oriënterend gesprek (gratis). Daarin verkennen we de thema’s waar we dieper op ingaan en bepalen samen hoeveel sessies nodig zijn. Jij kunt dan beoordelen of het klikt en of je vertrouwen hebt in onze aanpak. In de begeleiding gaat het om troost en bemoediging. Troost is het erkenning geven aan alle gevoelens en gedachten die opkomen na een betekenisvol verlies. Bij bemoediging gaat het om een heroriëntatie op taken, rollen, relaties en zingeving. In de begeleiding gebruiken we meerder werkvormen. We brengen rouw in beeld door een visualiseren van de levenslijn met de blije en verdrietige momenten, met momenten van troost en bemoediging. Daarnaast gebruiken we creatieve gespreks- en werkvormen.


Consult
Individueel

45 consult

Individueel
 • Oriëntatie gesprek

Plan een afspraak

Oriëntatie gesprek

Tijdens het oriëntatiegesprek vragen wij naar de verliesgebeurtenissen. Op basis daarvan schetsen wij een begeleidingsplan. Wanneer het wederzijds Klikt, kan een begeleidingsgesprek worden ingepland. Plan een afspraak!Consult
Individueel

135 consult

Individueel
 • Begeleidingsgesprek

Plan een afspraak

Begeleidingsgesprek

Wij reiken woorden en beelden aan voor het verdriet en reflecteren samen met jou op het rouwproces, rouwstijl en de steunende omgeving. Een heroriëntatie op je welzijn, relaties en zelfs op de zin van het leven. Plan een afspraak!


Wie betaalt Rouwzorg?

De Zorgverzekeraar betaalt begeleiding bij gecompliceerde rouw. Gezonde rouw, waar je overigens behoorlijk ziek van kunt zijn, komt in aanmerking voor vergoeding door de werkgever. Want jouw werkgever weet dat kortstondige begeleiding goedkoper is dan langdurig verzuim.


Wil je meer weten?  Het kan voorkomen dat onze mailbevestiging in jouw SPAM-box terecht komt. Wij verzoeken je vriendelijk om de map “ongewenste mail” of “SPAM’ te raadplegen in jouw mailprogramma!  Wat is rouw?

  Rouw is verdriet, eenzaamheid, angst, de pijn van afgescheiden zijn, uitdrukking van de relatie met het verlorene, verstoring van het leven. Kortom: verwarrende en tegenstrijdige emoties die voor ieder anders kan zijn. Rouw is een uniek en persoonlijk proces. Soms is het gemakkelijk om het verlies te plaatsen in je levensverhaal. Bijvoorbeeld omdat het leven van opa, na een lange lijdensweg, eindelijk ten einde is. Soms is het verlies ingrijpend en kan het je leven danig ontwrichten, omdat je dierbare plots, onverwachts, in een gewelddadige omstandigheden, te geliefde, te jong om het leven is gekomen. Rouw kent geen algemene handleiding. Wel kunnen wij je helpen om je eigen persoonlijke handleiding te schrijven.

  Op de website www.steunbijverlies.nl lees je meer over rouw.


  ADRES

  Barchman Wuytierslaan 89
  3819 AB AMERSFOORT


  BEL ONS

  033 461 68 86
  06 413 23 888


  MAIL ONS

  Vrijblijvend contact via de mail?
  info@rouwzorg.nl


  AFSPRAAK MAKEN

  Klik hier om
  om een afspraak te maken.
  KvK nummer: 32149211
  Btw-identificatienummer: NL820582268B01
  IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
  BIC: RABONL2U  ONZE SOCIALS


  Facebook

  @steunbijverlies


  Instagram

  #rouwzorg  CONTACT


  033 461 68 86


  Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


  © 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment