Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

Bijscholing RouwZorg

In de bijscholing bieden wij nieuwe werkvormen aan die steunend zijn om thema’s in theorie en vaardigheden met de client te verdiepen.

Ontwikkel jouw kennis in de RouwZorg

Welkom bij onze bijscholing in RouwZorg, waar we je uitnodigen om je horizon te verbreden en je expertise te verdiepen in dit cruciale gebied van zorgverlening. Gedurende deze sessies introduceren we nieuwe werkvormen die niet alleen de theoretische kennis versterken, maar ook de praktische vaardigheden verbeteren die nodig zijn om betekenisvolle ondersteuning te bieden aan cliënten die rouwen.




Rouw in Beeld

8 juli en 9 juli 2024

Eenzaamheid en herstel

23 en 24 september 2024

Rouw in beeld

Maandag 8 en Dinsdag 9 juli 2024

Rouw is de achterkant van verbinding. Door het wegvallen van een dierbare worden de verbindingspatronen met overledene, naasten en jezelf verstoort. Dat kan ongemakkelijk, eenzaam, verdrietig en angstig voelen. De wijze waarop rouwenden met verstoring in het verbindingspatroon omgaan is voor iedereen anders, ieder heeft daarvoor zijn of haar eigen vingerafdruk (copingstijl). Vanuit de contextuele benadering en met behulp van playmobil poppetjes brengen we patronen van (in en uit) verbinding in beeld. Inzichten die daarmee ontstaan helpen nabestaanden om verbindingen, na het wegvallen van een dierbare of een ander verlies, te heroverwegen, te herzien of zelfs te herstellen.


Eenzaamheid en herstel van Rouw

Maandag 23 en Dinsdag 24 september 2024

Verlies geeft gevoelens van eenzaamheid. Begrijpelijk want verlies verandert de verbinding met het verlorene (dierbare, gezondheid, werk, relatie). Door het verlies verandert dikwijls ook de verhouding met familie en vrienden. Sommigen komen op afstand, anderen komen dichterbij. Daarnaast beschadigt verlies het weefsel van zin- en betekenisgeving. Bij verlies worden rouwenden uitgenodigd om zin en betekenis in het leven te heroverwegen. Omgaan met eenzaamheid vraagt om het toelaten van alle gevoelens en gedachten die horen bij eenzaamheid en het herstellen van verbinding met jezelf en anderen (verschillende verbindingslagen). In deze workshop werken we vanuit de methodiek van Eenzaamheid en verbinding.


Rouw in beeld

Maandag 8 en Dinsdag 9 juli 2024


De eerste dag staat in het teken van troost. We leggen de levenslijn met de momenten van verlies en verbinding. De levenslijn visualiseert de verliezen die de client te dragen heeft. Daarna nodigen wij de client uit om met behulp van de visuele beleveniskaart ‘land van rouw’ woorden te geven aan betekenisvolle verliezen.

Dat proces ondersteunt het toelaten en aanvaarding van de verliezen.
De tweede dag staat in het teken van bemoediging. We leggen de toekomstige levenslijn met het huis van verbinding.

Daarna nodigen wij de client uit om met behulp van de visuele beleveniskaart ‘land van verbinding’ woorden te geven aan het verlangen en aan acties die nodig zijn voor herstel. Dat proces helpt om een nieuwe plek in je leven te vinden met meenemen van het verlorene.



Eenzaamheid en herstel van rouw

Geslaagde training Rouwzorg

Maandag 23 en Dinsdag 24 september 2024


Eenzaamheid hoort bij rouw. Het is de kostprijs van verbinding. Bij verlies van een dierbare, gezondheid, relatie of werk worden verbindingen verbroken.

Draden in het levensweefsel worden doorgeknipt, liggen los of verschieten van kleur. Het weefsel van zin- en betekenisgeving wordt beschadigd en de verhoudingen met familie en vrienden veranderen.

Sommigen komen op afstand, anderen komen dichterbij. In de loop van het leven kunnen losse draden opnieuw verbonden worden. Verlies duurt een leven lang, rouw kan genezen. Rouw eindigt wanneer het dagelijks functioneren, dit als reactie op verlies, niet meer hindert.

In deze workshop staat de methodiek centraal waarin de vicieuze cirkel van verlies, terugtrekken, afgewezen voelen en gevoelens van eenzaamheid, wordt doorbroken.

De eerste dag staat in het teken van het verkennen van het onderwerp eenzaamheid in ‘een wereld van eenzaamheid’ waar verbindingen niet meer vanzelfsprekend zijn. De tweede dag staat in het teken van herstel van rouw.





Ik schrijf me graag in voor de bijscholing RouwZorg!








    Het kan voorkomen dat onze mailbevestiging in jouw SPAM-box terecht komt. Wij verzoeken je vriendelijk om de map “ongewenste mail” of “SPAM’ te raadplegen in jouw mailprogramma!



    Praktische informatie Bijscholing Rouwzorg

    Locatie Amersfoort
    Groepsgrootte Minimaal 6 en maximaal 15 studenten
    Kosten € 285,- inclusief koffie, thee en lesmateriaal; exclusief boeken en lunch.
    Leveringsvoorwaarden Klik hier voor onze voorwaarden
    Kerndocent Klaas Jan Rodenburg; Gestalt therapeut, rouw en verliesdeskundige, directeur van het Landelijk Steunpunt Verlies. Docent en trainer bij de Post-HBO opleiding Rouw- en verliesbegeleider en bij de opleiding medisch studenten (VU Amsterdam)
    Inschrijven Inschrijven is mogelijk tot 10 dagen voor start bijscholing. Wilt u zich inschrijven? Van harte welkom!
    Informatie Wilt u een (telefonisch) intakegesprek om verwachtingen af te stemmen? Bel ons op telefoonnummer 033 – 4616886.

    Meer informatie over onze opleidingen!

    Onze website staat boordevol informatie, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat je nog aanvullende vragen hebt over onze trainingen. Vraag onze brochure aan of stuur ons een contactverzoek en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

    ADRES

    Barchman Wuytierslaan 89
    3819 AB AMERSFOORT


    BEL ONS

    033 461 68 86
    06 413 23 888


    MAIL ONS

    Vrijblijvend contact via de mail?
    info@rouwzorg.nl


    AFSPRAAK MAKEN

    Klik hier om
    om een afspraak te maken.




    KvK nummer: 32149211
    Btw-identificatienummer: NL820582268B01
    IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
    BIC: RABONL2U



    ONZE SOCIALS


    Facebook

    @steunbijverlies


    Instagram

    #rouwzorg



    CONTACT


    033 461 68 86


    Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


    © 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment