Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

Training RouwZorg

Training RouwZorg biedt handvatten voor professionals in het begeleiden van nabestaanden, mantelzorgers of andere verliesdragers. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verlies van een dierbare of van gezondheid, relatie of werk.

Betekenisvol verlies tot betekenis

De Training RouwZorg is voor beroepskrachten die in de uitoefening van hun werkzaamheden in contact komen met rouwenden (bijvoorbeeld medisch maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, huisartsondersteuners, jeugdzorg, ouderenzorg, politie, justitie, mensen werkzaam in het onderwijs enz.) en leidinggevenden uit bedrijfsleven. Ook vrijwillige RouwZorgers zijn in de training van harte welkom.

Open Middag training RouwZorg te Amersfoort, wij nodigen je van harte uit voor de fijn proeverij!Actie ’24
Rouw- en Verliesbegeleiding

Onze Training RouwZorg voor beroepskrachten start in Oktober 2024

 • Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan en begin de Training RouwZorg in Amersfoort.
OPEN MIDDAG ROUWZORG


Training Data?

Dit zijn de data voor de Training Rouwzorg 2024 in Amersfoort

Maandag
7 oktober
Dinsdag
8 oktober
Maandag
4 november
Maandag
25 november
Maandag
9 december
Maandag
13 januari ’25
Vrijdag
3 februari ’25


De training heeft mij geraakt


De training heeft mij geraakt in mijn eigen verlies en brengt mijn eigen verlies tot betekenis. Ik heb geleerd dat het contact met mijn eigen verlies de basis vormt.


Informatie


Ik leerde luisteren zonder oordeel


Voorafgaand aan de bemoediging, is troost. Voor mij was het een openbaring, want troost vraagt om te luisteren zonder oordeel of zonder advies.


Bijscholing


Studiebelasting?

De gemiddelde studiebelasting voor de Training Rouwzorg

Training
7 dagen
Verslagen
3 dagen
Reflectie
1 dag
Presentatie
1 dag
Boeken
6 dagen
Totaal aan studiebelasting
18 dagen

Maskers als bescherming en kwetsbaarheid als kracht!

Van buiten zie je mijn lach, niet mijn tranen om gemis, om wat was en om wat niet meer komen zal. Van buiten zie je mijn kracht, niet mijn tranen om een mens die ik zo ontzettend mis. Mijn lach is mijn masker en beschermt mij voor depressie en voor de lompheid van de ander. Maar achter mijn masker gaat kwetsbaarheid schuil van gemis, eenzaamheid en van onvermogen om troost te vragen of om mijzelf troost te geven. Mijn kwetsbaarheid brengt mijn verlangen van verbinding naar boven. Is dat misschien de kracht van kwetsbaarheid? Het diepe contact met mijzelf en de ander? Maar durf ik dat toe te laten?

Ja, rouwen is een zwaar pakje dat zich beweegt tussen bescherming van het masker en de kracht van kwetsbaarheid. Begeleiding kan je helpen om de draad van het leven weer op te pakken.

Verlies vormt je en geeft je een nieuwe identiteit.

Docent en Rouw- en Verliesbegeleider, Klaas-Jan Rodenburg
“Verlies vormt je en geeft je een nieuwe identiteit.”


Wat leer je bij onze Training RouwZorg

Tijdens de training leer je vaardigheden om tussen “afstand en nabijheid“ rouwenden troost te geven en te bemoedigen. Daarnaast leer je in te gaan op specifieke thema’s zoals eenzaamheid, versterking veerkracht en steunende omgeving.

En heb je de training goed doorlopen, dan kom je in het landelijk verwijsbestand!
 • Opname verwijsbestand
Opname verwijsbestand

Ook in het verwijsbestand?

De hulpzoekenden, met wie wij dagelijks contact hebben, verwijzen wij graag door voor professionele hulp waar wij hen niet verder kunnen helpen. Ben je werkzaam in het veld van rouw en verlies en nog niet opgenomen in ons verwijsbestand?

Laat jouw kwaliteiten niet verloren gaan en meld je aan voor opname in ons verwijsbestand. We nemen graag vrijblijvend contact met je op voor opname in het verwijsbestand:

  Het verwijsbestand biedt voor vele honderden rouwenden, die jaarlijks bij ons aankloppen, een luisterend oor en nabijheid in het doordenken, doorstaan en doorademen van wat een rouwende in het verlies ervaart. Maar wij kunnen hen niet verder helpen dan dat ene gesprek. Meestal willen hulpzoekenden die bij ons aankloppen in contact komen met professionele hulpverleners of lotgenotengroepen in hun buurt.

  Met behulp van het verwijsbestand kunnen wij deze mensen verder helpen. Maar hulpzoekenden kunnen ook via onze website zelf naar professionele begeleiding zoeken. Hiernaast kun je het bijzondere verwijsbestand raadplegen!

  Informatieaanvraag Verwijsbestand

  De hulpzoekenden waar wij dagelijks contact mee hebben verwijzen wij graag door voor professionele hulp daar waar wij hen niet verder kunnen helpen. Ben je reeds gecertificeerd en geregistreerd Rouw- en verliestherapeut of Rouw- en verliesbegeleider? Dan kunnen wij jouw praktijk ons verwijsbestand opnemen.

  Opname in ons verwijsbestand betekent:

  • dat wij hulpvragers die bij ons aankloppen naar jou kunnen doorverwijzen
  • dat wij jouw contactgegevens opnemen in het verwijsbestand op onze website
  • dat jaarlijks meer dan 100.000 websitebezoekers direct op uw website terecht kunnen
  • dat u 4 maal per jaar onze digitale Nieuwsbrief ontvangt.
  • Inzage verwijsbestand
  Inzage verwijsbestand

  Op zoek naar een hulpverlener?

  Heb je elders een training doorlopen en wil je toch in het verwijsbestand, zodat hulpzoekende je kunnen vinden? Er zijn verschillende vormen van ‘hulp’: rouwtherapeuten, professionele rouwbegeleiders en vrijwillige rouwzorgers. Met dit uniek verwijsbestand kunnen hulpzoekende in heel Nederland rouwbegeleiders en/of professionals vinden in hun eigen omgeving op postcode en afstand!

  Het verwijsbestand is bereikbaar op de pagina Rouw- en Verliesbegeleiding en op de veelbezochte website www.steunbijverlies.nl

  Probeer het unieke verwijsbestand uit en ontdek de simpelheid. Wil je ook een opname in ons verwijsbestand, klik dan op het linker kolom.

  Uw postcode:


  Wat ga je leren?

  Je gaat je eigen rouwproces beter begrijpen, een proces dat van invloed is op het contact met de rouwenden. Maar ook ga je leren hoe lichamelijke reacties, emoties en cognities met elkaar samenhangen. We laten je  kennismaken met de verschillende rouwstijlen (copingstijlen), de relatie tussen hechting- en rouwstijl, het effect van vroegkinderlijke ontwikkeling op rouw, de invloed van vorige generaties op rouw (Contextuele benadering), de zin- en betekenisgeving van rouw, het effect van rouw op veerkracht en wat we verstaan onder complexe rouw.

  Training RouwZorg biedt handvatten voor professionals en vrijwilligers in het begeleiden van nabestaanden, mantelzorgers of andere verliesdragers.


  Wat mag je verwachten?

  De training biedt een compleet programma waarmee RouwZorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastoraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, justitie en politie ea.) die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden steun te bieden die ze nodig hebben.

  De training RouwZorg is ontwikkeld op basis van de training Nabijblijven (samenwerkingsproject met het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn en de Universiteit van Utrecht) en de geaccrediteerde Post-Hbo opleiding Rouw en verliesbegeleider van het LSV.  Ik wil graag informatie ontvangen voor de training RouwZorg!

  #informatie

   Het kan voorkomen dat onze mailbevestiging in jouw SPAM-box terecht komt. Wij verzoeken je vriendelijk om de map “ongewenste mail” of “SPAM’ te raadplegen in jouw mailprogramma!


   Praktische informatie Training Rouwzorg

   Locatie Amersfoort
   Groepsgrootte Minimaal 6 en maximaal 15 studenten
   Leveringsvoorwaarden Klik hier voor onze voorwaarden
   Studiekosten € 1.650,- inclusief koffie, thee en lesmateriaal; exclusief boeken en lunch.

   Geschatte kosten boeken: €40,- (‘Ze zeggen dat het overgaat’ en ‘Helpen bij verlies en verdriet’)

   Certificaat Om in aanmerking te komen voor het LSV Rouwzorg certificaat geldt een aanwezigheidseis van 80%. Dit certificaat biedt de mogelijkheid tot inschrijving in het verwijsbestand van de Landelijk Steunpunt Verlies.

   Training is geaccrediteerd voor nascholing door verschillende psychosociale beroepsgroepen, verpleegkundigen en Praktijkondersteuners huisartsen.

   Op de website www.steunbijverlies.nl lees je hier meer over.


   Lees onze brochure over de Training RouwZorg!

   Onze website staat boordevol informatie, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat je nog aanvullende vragen hebt over onze trainingen. Vraag onze brochure aan of stuur ons een contactverzoek en wij nemen zo snel mogelijk contact op! Natuurlijk kun je je ook direct aanmelden voor onze training RouwZorg.
   BrochureDirect aanmelden

   ADRES

   Barchman Wuytierslaan 89
   3819 AB AMERSFOORT


   BEL ONS

   033 461 68 86
   06 413 23 888


   MAIL ONS

   Vrijblijvend contact via de mail?
   info@rouwzorg.nl


   AFSPRAAK MAKEN

   Klik hier om
   om een afspraak te maken.
   KvK nummer: 32149211
   Btw-identificatienummer: NL820582268B01
   IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
   BIC: RABONL2U   ONZE SOCIALS


   Facebook

   @steunbijverlies


   Instagram

   #rouwzorg   CONTACT


   033 461 68 86


   Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


   © 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment