Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

Herstel van verlies

10 april 2024 0

In een wereld waar verlies onvermijdelijk is, komt de kunst van het herstel naar voren als een essentiële vaardigheid. Recentelijk vond de RouwZorg training plaats, waarbij de focus lag op het herstel van verlies.

Centraal stond de introductie van een nieuwe werkvorm genaamd ‘de stad van Welzijn’, een krachtig instrument dat het herstelproces faciliteert. Met Evelien de Gier van “De Hartenwerkplaats” als gast, bekend om haar expertise als rouwbegeleidster en maker van het Rouwlandschap in kaart, was de training niet alleen boeiend maar ook buitengewoon leerzaam.

De dag bood een diepgaande verkenning van diverse onderwerpen:

– Hoe geef je jezelf opnieuw een plek in een wereld zonder de ander of na een ander groot verlies? Een deel van jezelf lijkt wellicht verloren te zijn gegaan.
– Wie ben je na het verlies?
– Wat is jouw verhaal en wat is de kracht van het narratieve? Het belang van het koesteren van jouw verhaal.
– Welke waarden resoneren en zijn cruciaal om jouw herstelproces in kaart te brengen?

Het in kaart brengen

Het proces van in kaart brengen werd uitgebreid besproken. Door middel van ‘Rouw in beeld’ werden de deelnemers aangemoedigd om het herstelproces te visualiseren. Met behulp van de kaart van ‘de stad van Welzijn’ werden levensverhalen (her)geordend. Het narratieve werd geconstrueerd en gereconstrueerd, waardoor de deelnemers een nieuw perspectief op hun ervaringen konden verkrijgen.

In de praktijk

Na de training zijn de deelnemers zelf in staat om deze werkvorm toe te passen in gesprekken met hun cliënten. Dankzij de geaccrediteerde training zijn zij vaardig geworden in het begeleiden en bespreekbaar maken van verlies, een onlosmakelijk onderdeel van het leven dat hand in hand gaat met het vieren van het leven. De RouwZorg training biedt niet alleen praktische tools, maar ook een diepgaand begrip van het herstelproces na verlies. Met de stad van Welzijn als leidraad, staan de deelnemers klaar om anderen te ondersteunen op hun pad naar herstel en veerkracht.

Wil je meer weten over onze training RouwZorg, klik dan hier!

trainingRouwZorg-1.jpg


LAAT EEN BERICHT ACHTER

Het opgegeven E-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden *
KvK nummer: 32149211
Btw-identificatienummer: NL820582268B01
IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
BIC: RABONL2UONZE SOCIALS


Facebook

@steunbijverlies


Instagram

#rouwzorgCONTACT


033 461 68 86


Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


© 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment