Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons+31 33 461 68 86

De Kunst van Rouwen

20 juni 2024 0
60E22D56-D3BD-44F4-855C-7269462E1E64_1_105_c.jpg

Wist je dat je je rouw & verlies heel visueel en intuïtief kunt verkennen en dit een kunst is? Dit verkennen en behandelen we tijdens de training RouwZorg door middel van diverse creatieve werkvormen.

Manu Keirse benoemt vier rouwtaken die door elkaar heen lopen:

  • De realiteit onder ogen zien
  • De pijn van het verlies ervaren
  • Je aanpassen aan een leven zonder de ander
  • Opnieuw leren genieten terwijl je de herinnering bewaart

Rouwtaken visueel en intuïtief verkennen

Zonder te praten, door te tekenen en te kleuren, kun je vanuit je gevoel inzicht krijgen in je rouwproces. Dit helpt om de verschillende fases en jaren van rouw en verlies te begrijpen. Kleuren en vormen kunnen emoties en creativiteit laten stromen, wat zowel troostend als helend kan zijn.

Reflectie op de jaren van rouw

Hoe zag jouw eerste jaar van rouw eruit? En het tweede, het derde jaar? Welke kleuren, vormen en elementen symboliseren jouw ervaring? Was het donker en werd het lichter, zijn het stekende of zachte vormen? Door dit te tekenen in 3 lagen van een punt, kun je de veranderingen in je rouwproces visueel maken en beter begrijpen.

Samenwerken met cliënten

Door samen met je cliënt te gaan tekenen, maak je zowel jouw proces als dat van de ander inzichtelijk en ook niet altijd donker, maar kleurrijk. Dit resulteert in unieke tekeningen die de diversiteit en intensiteit van rouw en verlies weergeven voor tokomstperspectief.

Het verbinden van deze tekeningen vormt een kleurrijk palet aan rouw & verlies in de vorm van een taart voor een toekomstperspectief!

Hoe mooi en treffend is deze eindpresentatie op onze laatste trainingsdag in taartvorm in kaart gebracht door een van onze deelnemers met de groep nieuwe generatie RouwZorgers

Training RouwZorg

Op 7 oktober start een nieuwe groep RouwZorgers. Wil je meer weten? Kom naar de open middag op 27 augustus en ontdek wat RouwZorg voor jou kan betekenen. Deze bijeenkomst biedt een voorproefje van de training en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainers en eerdere deelnemers. Schrijf je meteen in op RouwZorg Training.

Voor meer informatie en inschrijving, bezoek onze website of neem contact met ons op via het contactformulier.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
KvK nummer: 32149211
Btw-identificatienummer: NL820582268B01
IBAN rekeningnummer: NL24RABO0106442767
BIC: RABONL2UONZE SOCIALS


Facebook

@steunbijverlies


Instagram

#rouwzorgCONTACT


033 461 68 86


Wilt u meer informatie over onze Training RouwZorg of Rouw- en Verliesbegeleiding, neem dan gerust contact met ons op.


© 2023 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment